Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over BeweegBaas dan helpen we je hieronder graag verder. Mocht je vraag er niet tussen staan of heb je interesse in BeweegBaas:

Benieuwd naar de werking van Beweegbaas

Om te kijken of BeweegBaas iets voor jouw school of gemeente is kun je gebruik maken van een gratis proefaccount. Dit proefaccount geeft je 30 dagen toegang tot het systeem en al de mogelijkheden van BeweegBaas. Klik hier om een proefaccount aan te maken en je kan direct aan de slag.

BeweegBaas is op dit moment te gebruiken voor de leerlingen van groep 3 tot en met 8. Groep 1 en 2 wordt bruikbaar in schooljaar 2020 – 2021.

Hoe werkt het systeem?

Leerlingen lopen na het uitvoeren van hun beweging langs de tablet en klikken het behaalde beweegdoel aan. Vervolgens gaat de leerling verder met het oefenen van het volgende beweegdoel. Hierdoor werkt de leerling doelgericht aan zijn eigen motorische ontwikkeling en voelt elke leerling zichzelf een BeweegBaas. De leerlingen uit groep 3 en 4 gaan aan de slag met de doelen, maar hier voert de docent zelf de scores van de leerlingen in.

Er is een doorlopende leerlijn gemaakt voor alle leerlingen. In 3 stappen (groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8) werkt de leerling zich op naar de einddoelen van het basisonderwijs. Altijd normloos, maar doelgericht doordat de doelen positief en in de ik-vorm zijn opgesteld.

Doordat BeweegBaas de vorderingen automatisch per leerling registreert, heb je aan het eind van de les de rapporten al af. Aangeven welke periode je terug wilt zien op het rapport en afdrukken, zo simpel werkt BeweegBaas!

BeweegBaas is te gebruiken voor de groepen 1 tot en met 8. Het systeem is zo ontwikkelt dat leerlingen zelfstandig hun eigen ontwikkeling bij kunnen houden. Mocht je ervoor kiezen om als docent zelf de ontwikkeling bij te houden, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Met Beweegbaas is het mogelijk om inzet, sociale- en reguleringsdoelen te waarderen. We hebben er bewust voor gekozen om binnen de leerlijnen doelspelen, tikspelen en stoeispelen  sociale- en reguleringsdoelen te gebruiken. Dit hebben we gedaan, omdat je binnen deze leerlijnen afhankelijk bent van het niveau van de ander. Hierdoor zou het waarderen van deze leerlijnen niet objectief zijn. Echter zijn deze leerlijnen wel uitermate geschikt voor het oefenen van sociale- en reguleringsdoelen.

Om BeweegBaas goed te kunnen gebruiken zijn er twee zaken van belang, namelijk:

  • Je moet de beschikking hebben over een tablet, laptop of computer
  • Je moet over goed functionerende Wifi beschikken in de gymzaal en/of een apparaat met mobiele internet verbinding hebben.

Heb je geen internet in je gymzaal? Geen probleem! Hiervoor kun je een router aanschaffen met een sim-only abonnement. Wij raden de TP-Link Archer MR200 v4 in combinatie met een sim-only abonnement bij Tele2 of KPN aan.

Zodra je de beschikking hebt over deze twee zaken kun je moeiteloos gebruik maken van BeweegBaas.

Ja, BeweegBaas is op alle beschikbare internet browser te gebruiken. We adviseren echter om gebruik te maken van Google Chrome voor een zo’n optimaal mogelijke ervaring.

Natuurlijk is dit geen probleem. Per school stellen wij 4 BeweegBaas accounts beschikbaar. Zijn jullie met meer dan 4 docenten op jullie school? Geen probleem. Neem contact met ons op en we zorgen samen voor een goede oplossing.

Natuurlijk kan dit. BeweegBaas is gemaakt voor leerlingen. In principe kunnen leerlingen van groep 5 tot en met 8 alle doelen zelf invoeren. Bij groep 3 en 4 moet je als docent dit zelf doen, omdat uit testen is gebleken dat leerlingen uit groep 3 en 4 nog niet voldoende zelfreflectie hebben. Je zal merken dat jouw gymlessen met BeweegBaas nog beter gaan en dat jouw rapporten waardevoller worden.

Benieuwd naar de tarieven van BeweegBaas

Wij willen graag dat alle kinderen in het bewegingsonderwijs gebruik kunnen maken van BeweegBaas.  BeweegBaas geeft een kwaliteit impuls aan het primair bewegingsonderwijs en stelt de docenten in staat om meer aandacht aan de leerlingen te geven. Daarom kiezen wij voor een tarief dat elke school in de gelegenheid stelt om gebruik te maken van BeweegBaas.

De kosten voor BeweegBaas zijn:

€175 per school, per schooljaar + €30,- servicekosten per school, per schooljaar (exclusief BTW).

Bij BeweegBaas worden de kosten voor het gebruik van BeweegBaas per schooljaar in rekening gebracht. Deze factuur zal medio januari verzonden worden.

Benieuwd naar de beveiliging en privacy van BeweegBaas

BeweegBaas vindt het belangrijk dat er zorgvuldig met jouw gegevens omgesprongen wordt. Daarom vinden wij het belangrijk om ten alle tijden te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. We houden ons daarom aan de regels van de ISO 27001 en de AVG. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze algemene voorwaarden, privacy verklaring, verwerker overeenkomst en de disclaimer.

De algemene voorwaarden van BeweegBaas kunt u via de onderstaande link inzien:

Klik hier om de algemene voorwaarden van BeweegBaas in te zien

De privacy verklaring van BeweegBaas kunt u via de onderstaande link inzien:

Klik hier voor de privacyverklaring van Beweegbaas

De verwerkers overeenkomst van BeweegBaas kunt u via de onderstaande link inzien:

Klik hier om de verwerkersovereenkomt van BeweegBaas in te zien

De disclaimer van Beweegbaas kunt u via de onderstaande link inzien:

Klik hier om de algemene disclaimer van BeweegBaas in te zien